Saleuri a la Bunica

de Bunica in Prajituri, 29 Noi 2009 | 19610 vizualizari

 

Bune de te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 ou + 1 ou pt uns
  • 250 ml apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri a la Bunica:

Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte.

Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute.

Apoi se intinde o foaie din coca, se pune compozitia din unt si faina la mijlocul acesteia si se impatureste stringind marginile peste unt. Se apasa putin cu mina si se lasa la rece timp de 10 minute.

Se scoate foaia de la rece, se pune pe planseta si se intinde din nou. Se mai impatureste o data in acelasi mod ca si prima data si se da la rece.

Se repeta operatiunea de inca 2 ori.

Apoi se intinde din nou o foaie de grosime 0,5 cm, se taie in fisii, care se ung cu galbenus de ou. Deasupra acestora se presare dupa dorinta: mac sau cascaval ras sau brinza sau chimen. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, uns si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Untul amestecat cu faina se pune in mijlocul foii, fara sa se intinda

2

La impaturire se ia partea de jos si se da peste unt, apoi cea din stanga, dreapta si cea de sus.

3

Atentie ! Asa cum ai impaturit prima oara asa se impatureste de fiecare data.

4

Coca sa fie ca de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

16.03.2010, 00:43

bunica comp de unt(margarina) se imparte in 3 nu?si se pune la fiecare impaturire?

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:04

deja mie pofta

nuky 1

09.03.2013, 17:28

Bunica, nu ai raspuns la ce te-a intrebat Nadina73.Si eu vreau sa le fac dar aceeasi dilema o am si eu.Te rog,spune-mi daca acea umplutura de imparte pentru fiecare impachetare sau celelalte impachetari sunt fara umplutura la mijloc.Merci,sa ai o saptamana frumoasa.Violeta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri Gaby